Дидо Лечев купи бургаския хотел "България" от Митко Събев

23 юли 2017 - 11:22 |   Прочетена (6949) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Митко Събев е продал един от последните си ценни имотни активи - бургаския хотел "България", известен и като "Интерхотел България", става ясно от доклад на консултантската компания Forton за пазара на бизнес имоти в България през първото полугодие на 2017 г.

Обектът на централната улица "Александровска" в черноморския град дълги години беше притежание на "Еврокапитал-България" на Събев (бивш мажоритарен акционер в "Петрол").

Новият собственик е контролираната от Дидо Лечев "България хотел мениджмънт", част от MVF Holding.

По информация на притежаваното от Иво Прокопиев онлайн издание"Градът" сделката е осъществена през януари 2017 г.

Продавач е лизинговото дружество "И Ар Би лизинг", собственост на гръцката финансова група "И Еф Джи Юробанк". Между "Еврокапитал България" и "И Ар Би лизинг" е имало договор за лизинг от 2008 г. и затова хотелът се е водил в активите на лизинговото дружество.

4-звездният х-л "България" е с капацитет от 145 стаи (205 легла). Разгънатата застроена площ на сградата е 14 175 кв. м. На територията на комплекса се намира ресторант "България", още няколко заведения, конферентни зали, спортно рекреативен комплекс с басейни, фитнес център, казино.

19-етажният хотел е построен през 1976 г. Сградата е сред най-високите в Бургас - издига се на 71 метра. Над нея са само хотелите "Мираж", "Космос" (в основен ремонт) и жилищна сграда на "ГМ строй".

Според източници на Spekulanti.com, сделката е позволила на Събев да си върне контрола върху един от последните ценни активи, които му останаха след войната за „Петрол“ – Петролна база „Горубляне“. Имотът от 70 декара се намира в близост до комплекс „Цариградски“ и небостъргачите на източния вход на София и вероятно върху него ще се развие нова модерна жилищна зона.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »