Артекс стартира голям проект в столичния квартал „Дружба“

21 юни 2017 - 08:32 |   Прочетена (8153) |   Препоръчай (7) |   Коментари (0)

Строителната компания Артекс, позната с проектите си във високия ценови сегмент на столичния пазар стъпва с нов проект в Дружба, с близо 34 000 РЗП.

Управляваната от Пламен и Весела Мирянови компания ще изгражда проекта „Авигея“ върху парцел от 8 723 кв. м на бул. Проф. Цветан Лазаров и ул. Обиколна в ж.к. Дружба-2.

Сградата ще бъде изградена от две секции и е заложена с две сутеренни нива, партер и 22 етажа.

На ниво партер са планирани 11 търговски помещения и паркова зона и открити паркинг пространства. Останалите типови жилищни етажи, на двете секции, са проектирани с по 11 жилища. В подземните нива са обособени паркоместа, става ясно от инвестиционното предложение на компанията, публикувано в онлайн платформата bcc.bg.

Дружеството изгражда луксозните проекти „Диамант 1 и 2“ в престижния софийски район Изгрев, както и проект в Изток, на улиците Йерусалим и Св.Киприан в Младост, както и стартира проекти на булевард Цар Борис III и на улица „Златен рог“ в Лозенец.

Компанията имаше облигационна емисия, търгувана на БФБ, плащанията по която през 2013 година бяха разсрочени, заради ликвидните проблеми, които компанията тогава изпитваше.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »