КФН потвърди проспекта с варантите на Феърплей пропъртис

10 октомври 2016 - 11:42 |   Прочетена (3901) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта за публично предлагане на емисия безналични поименни свободно прехвърляеми варанти, издавани от „Феърплей пропъртис” АДСИЦ.

Предвижда се размерът на емисията да бъде до 232 017 800 бр. варанти с номинална и емисионна стойност от 0,001 (една десета от стотинката) лв. всеки. Варантите ще могат да бъдат упражнени в срок от 5 години.

Всеки варант ще дава правото на своя притежател в срока на емисията да запише една обикновена акция от капитала на дружеството от издадените досега с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

„Първичното публично предлагане на емисията варанти се счита за успешно, ако бъдат записани минимум 100 млн. варанти“, коментира пред онлайн изданието Investor.bg Маню Моравенов, изпълнителен директор на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.

“Срещу една акция акционерите ще получат едно право, с което могат да запишат 7 варанта“, посочи той.

По думите му началният срок на подписката е обвързан с процедурата по регистрация, която ще започне веднага щом дружеството получи официално уведомление от КФН.

„От наша страна ще действаме максимално бързо, за да може всичко да приключи преди края на годината“, заяви Моравенов.

Инвестиционният посредник, обслужващ емисията, е „Фоукъл Пойнт Инвестмънтс” АД.

„Проспектът по емисията предстои да бъде качен на страницата на инвестиционния посредник и тази на „Феърплей пропъртис” АДСИЦ веднага щом получим официалното потвърждение от КФН“, каза още Моравенов.

В следващия 5-годишен период дружеството ще инвестира приоритетно в следните три направления:

- Първо, развитие и продажба на жилищни проекти в гр. София;

- Второ, придобиване на офис сгради и други търговски имоти с цел тяхното отдаване под наем;

- Трето, развитие и продажба на ваканционни апартаменти във ваканционно селище „Санта Марина“, гр. Созопол.

След влизането в сила на общия устройствен план на община Созопол през юли 2016 г. пред дружеството не съществуват пречки за продължаването на развитието на следващия етап от ваканционно селище, съобщи по-рано дружеството.

Стратегията на ръководството на ФПП е дружеството постепенно да инвестира печалбата от продажба на имоти заедно с постъпленията от набиране на нов капитал чрез упражняването на варантите в нови инвестиционни имоти и отдаването им под наем.

От началото на годината акциите на Феърплей пропъртис поевтиняват с 10,46%, въпреки че за последните 12 месеца цената им нараства с 24,77%. Пазарната капитализация е 22,705 млн. лв.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »