Робърт Шилър предупреди бразилците за балон на имотния им пазар

09 септември 2013 - 11:10
Робърт Шилър, който прогнозира колапса на имотния пазар в САЩ, заяви, че подобна съдба очаква и бразилския, в момент, когато забавилата се икономика на страната и трайната инфлация и без това влошават инвеститорското доверие към нея. Цялата новина »

Затрупаните от дългове холандци изживяват и пукане на имотния балон

23 юли 2013 - 16:31
Нидерландия – дом на най-задлъжнелите домакинства в еврозоната, преживява жестока корекция в цените на жилищата, която допълнително ще влоши потребителските разходи и ще задълбочи рецесията в страната, казва Майкъл Тейлър, икономист на Lombard Street Research. Цялата новина »

Безкраен-станбул и имотните спекуланти

29 април 2013 - 10:57
Взети заедно, проектите изглеждат невъзможни за реализация по размер и разходи – 50-километров плавателен канал, нов град от 1.5 милиона жители, трети мост на Босфора, нова магистрална мрежа и трето летище на Босфора, надеждите за което са да е най-голямото в света. Цялата новина »

Адванс Терафонд е продал 2914 декара земя през първото тримесечие

15 април 2013 - 18:25
Към края на март Адванс Терафонд АДСИЦ притежава 244 960 дка земеделска земя и 139 дка градска земя, съобщи дружеството в месечния си бюлетин. През месец март са купени земи с обща площ от 2 004 декара, при средна цена 632 лв/дкa и са продадени 2163. Цялата новина »

Emaar предизвика огромни опашки, с жилища на половин цена в Дубай

15 април 2013 - 09:30
Emaar Properties PJSC, строителят на най-високата сграда в света, съобщи, че е продал 188 жилища в новия си проект в Дубай, който събра опашки от желаещи, след като строителната компания предложи цена, която е двойно по-ниска от тези в съседните квартали. Цялата новина »

Върбанов вижда балон на пазара на земеделска земя и фалити

08 април 2013 - 09:02
Бившият земеделски министър Венцислав Върбанов коментира в интервю за вестник „Труд“, че на пазара на земеделска земя назрява балон, подобен на този в жилищния сектор отпреди няколко години и предупреждава за фалити. Цялата новина »

Срив на имотния пазар в Китай може да доведе до местна "Арабска пролет"

05 март 2013 - 12:40
Притесненията, че жилищният пазар в Китай прегрява, се простират отвъд китайските власти, които наскоро обявиха нови мерки за охлаждане на сектора, пише CNBC. Ключови играчи в индустрията, включително босът на най-голямата китайска строителна фирма предупреждават за огромните рискове в сектора. Цялата новина »

Варна Тауърс е първият мол влязъл в процедура по несъстоятелност

25 февруари 2013 - 13:00
Varna Towers, варненският мол, който изпитваше все по-големи проблеми с кредиторите си, стана първият у нас, който стартира производство по несъстоятелност, съобщи вестник „Капитал“. Процедурата бе задействана в средата на февруари от окръжния съд в Търговище, където от миналата година е седалището на фирмата собственик. Причината са необслужвани задължения от 87.5 млн. лв. Цялата новина »

Хонконг излезе с поредни мерки срещу имотния балон

22 февруари 2013 - 13:59
Хонконг удвои данъка върху продажбите на жилища на стойност над 2 милиона хонконгски (258 000 щатски) долара и за първи път включи в обхвата на данъка търговски имоти, предвид това, че рискът от балонизиране вече се простира не само върху жилищата, но и върху хотели, магазини и дори паркоместа, пише Блумбърг. Цялата новина »

Швейцарският жилищен пазар влезе в рисковата зона

04 февруари 2013 - 15:46
Швейцарският пазар на имоти влезе в „рисковата зона“ в края на 2012, като увеличи натиска над властите да затегнат капиталовите правила за банките в страната, за да бъде спрян имотният бум, коментира Блумбърг. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »