Цените на жилищата в Обединеното кралство растат солидно и през декември

03 януари 2014 - 13:24
Цените на жилищата в Обединеното кралство нарастват през декември с най-високия темп от 4 години, пореден от серията рекордни ръстове, който предизвиква опасения за балонизиране на пазара сред анализаторите. Цялата новина »

Как мексиканската програма за позволим дом се превърна в горчив хап

09 декември 2013 - 11:00
Три години след като се предполагало, че трябва да е изпълнила мечтата си за жилище, на Марта Ороско вече й е писнало. Затворена в построен с държавни средства комплекс, наречен Парке Сан Матео, който е на два часа от работата й за 8000 долара годишно, като болнична секретарка в Мексико Сити, Ороско вижда само неспазени обещания и разруха около себе си, разказва Блумбърг. Цялата новина »

Новите жилища в Китай поскъпват с рекорден темп

18 ноември 2013 - 09:42
Цените на новите жилища в Китай поскъпнаха с рекорден темп през октомври, въпреки че новото държавно ръководство излезе с мерки за стабилизиране на нагорещения до червено имотен пазар. Цялата новина »

Къде е следващият нарастващ имотен балон?

28 октомври 2013 - 11:29
Цените на имотите на развитите пазари се възстановиха след кредитната криза от 2008, но все повече нарастват страховете, че на няколко пазара се формират имотни балони, пише CNBC. Цялата новина »

Barclays очаква срив на цените на жилищата в Хонконг

28 октомври 2013 - 11:08
Barclays се присъединиха към UBS AG и Bank of America Corp, в прогнозите, че на имотния пазар в Хонконг предстои срив, като прогнозираха, че цените ще паднат с 30% от настоящите нива до края на 2015, благодарение на това, че растежът на доходите стагнира, а предлагането нараства, пише Блумбърг. Цялата новина »

Жилищата в големите германски градове са надценени с до 20%: Бундесбанк

22 октомври 2013 - 13:49
Цените на жилищата в няколко германски града вероятно са надценени с до 20%, смята централната банка на страната.
В месечния си доклад, който бе оповестен вчера, Бундесбанк сочи, че ръстовете в цените в градските райони „са трудно оправдаеми на база на фундаменталните фактори“, въпреки че на жилищния пазар в Германия, като цяло, няма крайности. Цялата новина »

Нобеловият лауреат Шилър вижда ново балонизиране при жилищата

15 октомври 2013 - 11:36
Един от тримата американски икономисти, които вчера бяха удостоени с тазгодишната Нобелова награда за икономика, заради трудовете си за пазарните цени и балонизирането на активите, предупреди днес, че вижда твърде бърз ръст в цените на жилищата по света. Цялата новина »

Нова Зеландия се надява въздухът да излезе от балона на имотния пазар

18 септември 2013 - 09:58
Бурният новозеландски имотен пазар е повод за притесение, но балонът вероятно ще изпусне въздуха в следващите две до три години, коментира днес вицепремиерът и министърът на финансите на тихоокеанската държава Бил Инглиш. Цялата новина »

Малайзия може да е дом на нов имотен балон, по подобие на Дубай

17 септември 2013 - 13:56
Бумът в строителството на офиси в Малайзия може да доведе до пукане на балона по подобие на Дубай, предупреждават от CIMB, въпреки че други анализатори очакват  „по-тиха корекция“. Цялата новина »

Земята у нас е поскъпнала с над 250% през последните 12 години

16 септември 2013 - 12:19
Земеделската земя е поскъпнала с над 250% през последните 12 години, главно заради субсидиите от ЕС, пише в днешния си брой вестник "Капитал daily", като сепозовава на пазарен анализ на държавната компания за пазарни проучвания в селското стопанство САПИ. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »