Новите жилища в Китай поскъпват с рекорден темп

18 ноември 2013 - 09:42 |   Прочетена (3008) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Цените на новите жилища в Китай поскъпнаха с рекорден темп през октомври, въпреки че новото държавно ръководство излезе с мерки за стабилизиране на нагорещения до червено имотен пазар.

Цените на новите жилища поскъпнаха с 9.6% през месеца, спрямо октомври 2012, което е най-високият темп, откакто започна да се води официалната статистика за новите жилища през януари 2011. През септември темпът на поскъпване бе от 9.1%.

Сред водещите градове в които има най-високи ръстове са Гуанджоу и Шънджън, където цените скачат съответно с 21 и 20%. Цените на новите жилища в Шанхай нарастват със 17.8%, а тези в столицата Пекин с 16.4%.

Цените на жилищата в страната продължават да „чупят“ рекорди, въпреки кампанията на правителството по охлаждане на пазара в последните години.

Като част от дръзките реформи на новото партийно и държавно ръководство, обявени в петък, се предвижда прокарването на данъчно законодателство насочено към имотния сектор и позволяването на земеделците по-свободно да търгуват със земята си.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »