Според Дан Лоуб Уорън Бъфет е лицемер

07 май 2015 - 13:11 |   Прочетена (8545) |   Препоръчай (2) |   Коментари (0)

Хедж фонд мениджърът Даниъл Лоуб взе на прицел „Оракула от Омаха”, като нарече днес прочутия инвеститор Уорън Бъфет лицемер.

„Харесва ми как критикува хедж фонд мениджърите, докато в същото време той бе създателят на първият хедж фонд. Критикува (фонд-мениджърите) активисти, но той бе първият активист” – коментира Лоуб, който е начело на управляващият 17.5 милиарда долара хедж фонд Third Point. Бъфет е начело на конгломерата Berkshire Hathaway от близо 50 години.

Лоуб, известен в инвестиционните кръгове с острия си език и високата доходност на инвестициите, направи коментара по време на конференцията SkyBridge Alternatives Conference, известна като SALT, по-малко от седмица преди Бъфет да приеме в Омаха общото събрание на акционерите на неговата компания.

Бъфет коментира на няколко пъти в миналото, че хедж фондовете може да се окажат заплаха за световните пазари и има отворен облог с базирана в Ню Йорк хедж фонд компания, че за десет години хедж фондовете ще се представят по-слабо от прост индексен фонд с ниски разходи. Засега Бъфет печели облога...

Лоуб направи изказването пред десетки хедж фонд мениджъри, инвеститори и адвокати в Лас Вегас, като очевидно, предвид състава на публиката, получи масова подкрепа за мнението си, съдейки по бурните аплодисменти.

„При него има много мъдрост, но и доста неща, които не отговарят на истината” – коментира той, визирайки разминаването в това, което Бъфет казва и прави.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »