Марк Мобиус все още е оптимист за Гърция

24 февруари 2015 - 15:15 |   Прочетена (697) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Ветеранът фонд мениджър Марк Мобиус все още е оптимист за инвестирането в Гърция и е уверен, че новото правителство ще успее да реализира обещаните реформи.

„Все още съм доста оптимистичен за Гърция”, заяви управителният директор на Templeton Emerging Markets Group пред CNBC.

„Новата администрация има капацитета да реализира промените и да удоволетвори останалата част от Европа”, заяви той.

Новото ляво правителство на страната, водено от премиера Ципрас, подаде късно снощи списъка с реформите, които възнамерява да проведе, ключово условие по договорката с международните кредитори от петък.

Мерките в списъка включват обещание за справянето с укриването на данъци и корупцията. Сред останалите предложения са намерение за промяна на данъчната политика, консолидация на пенсионните фондове и елиминиране на вратичките, позволяващи ранно пенсиониране.

Мобиус коментира, че не предвижда банкрут на Гърция или излизането й от еврозоната.

„Не, няма причина това да се случи, тъй като има огромно количество ресурси в Гърция, които могат да бъдат продадени на китайците или на друг”, коментира той в кулоарите на международната конференция Super Return, на която среща си дават хора от инвестиционната общност.

„Също така, има много данъци за събиране, и вярвам, че новата администрация може да приложи много мерки за събирането на данъците”.

Мобиус коментира, че слабото евро е друга причина за оптимизма му за гръцките активи. Единната валута поевтиня със 17% за последната година спрямо долара, което дава на износителите от еврозоната мощно конкурнтно предимство.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »