Сорос: Европа трябва да е по-активна в помощта си за Украйна

24 октомври 2014 - 10:41 |   Прочетена (934) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Европа трябва да е по-проактивна в помощта си за Украйна, в борбата й с Русия, коментира милиардерът-инвеститор Джордж Сорос пред CNBC.

„Европа трябва да „се събере” и да е по-активна в подкрепата си за Украйна” – коментира той – „Понеже Украйна реално иска да е част от Европа, едно нападение над нея е нападение над Европейския съюз”.

Западът вече наложи широкомащабни санкции над Русия, след анексирането на Крим през март, като Москва отговори с контра-санкции на свой ред. Тези взаимни мерки засегнаха както европейските икономики, така и Русия.

В интервю от четвъртък за The New York Review of Books озоглавено „Събуди се, Европа” Сорос пише, че Русия „заплашва самото съществуване на Европа”.

„Със сигурност е задължение и в интерес на Европа да помогне на Украйна да се бори за независимостта си”, казва той в интервюто за CNBC.

Легендарният инвеститор, който е родом от Унгария, предупреждаваше преди време за възможно Втора Депресия и за това, че Европа вече е в дефлация.

„Не съм единствен. Смятам, че това се признава от всички” – коментира той, добавяйки, че са нужни фискални стимули в Европа и особено в Украйна. „Да се оставят нещата само на монетарната политика е едностранчиво. Нужни са и фискални стимули. Нужна е по-балансирана политика”.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »