Сантиментът при големите японски производители остава без промяна

01 април 2015 - 11:21 |   Прочетена (1853) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Сантиментът при големите японски производители се е запазил на стабилни нива през първото тримесечие, но се очаква да се влоши през настоящото тримесечие, показва проучването Танкан на японската централна банка.

Основният индекс на големите производствени предприятия остава без промяна от предходното тримесечие, на ниво от +12, което обаче е под очакванията на анализаторите за показание от +14.

Сантиментът за второто тримесечие на бизнеса е на ниво от +10, значително под прогнозите на икономистите за индикация от +16.

„Цифрите изглеождат доста консервативни. Японските компании имат тенденцията да залагат ниски цели и да ги преизпълняват”, коментира Питър Бордман, управителен директор на Tradewinds, пред CNBC.

"Видяхме тази тенденция миналата година, след увеличението на данъка върху продажбиге, компаниите дадоха много консервативна прогноза... но когато погледнете тази година, се вижда ефектът от нарастване на богатството, заради ръста на фондовата борса, имате по-слаба йена и по-ниски цени на петрола.”

Сантиментът при големите непроизводствени фирми нараства до +19, от +16 през предходното тримесечие, над прогнозите за показание от +17. Това е второ поредно тримесечие на подобрение.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »