Цената на биткойн се стопи със 120 долара за последната седмица

19 август 2014 - 09:48 |   Прочетена (799) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Цената на биткойн се срина със 120 долара за последната седмица, а анализатор коментира пред CNBC, че криптовалутата вероятно ще продължи да поевтинява, тъй като става по-слабо чувствителна на „добри новини”.

Биткойн падна до 451 долара в днешната азиатска търговия, от 571 долара преди седмица, по данни на CoinDesk. Вчера цената за кратко се срина до 309 долара на българската биткойн борса BTC-e, преди да се възстанови до 460 долара, съобщи „Ню Йорк Таймс”, като според анализатори цитирани от вестника, причината е моментен срив на системата, или 'flash crash.'

Пропадането, обаче, остана като цяло незабелязано от пазара. Преди няколко месеца волатилността на електронната валута бе водеща новина, след като цената скочи 8092% от началото на 2013 до началото на декември и падна наполовина две седмици по-късно.

Оттогава насам криптовалутата губи блясък, но с продължаващата спекула с нея и с опитите за регулирането й, мненията за бъдещето й нямат край.

Експертите отдават скорошните сривове на търгуващи на „марджин”, които са „хванати в крачка” и е трябвало да разпродават за да покрият позициите си, което допълнително е подтиснало цените.

Правната рамка 'BitLicense' на департамента по финансови услуги на щата Ню Йорк е друг източник на ценови натиск. Публикуван на 17 юли и открит в 45-дневен период, в който може да се изразява обратна връзка, механизмът цели „да изработи адекватен баланс, който да помогне за защитата на клиентите и да изкорени нелегалната дейност, без да пречи на полезната иновативност”, по думите на директора на службата, Бенджамин Лоуски.

Първоначалните отговори на предложенията подсказват, че регулациите по BitLicense са по-стриктни от настоящите регулации и могат да ограничат иновациите, като подкопаят атрактивността на биткойн.

Питър Шиф, изпълнителен директор на Euro Pacific Capital, вярва, че цената на биткойн ще продължи да пада.

Според него, с приемането на биткойн от все повече търговци, отражението върху цената ще бъде по-скоро негативно, тъй като „тези търговци веднага ще продават биткойните, в момента в който те са похарчени. Така че, ако няма достатъчно нови купувачи, цената ще пада”.

„Също така, скорошните ходове по регулирането на биткойн отнемат от привлекателността му за първоначално приелите го, а освен това той има конкуренцията на над 400 дигитални валути”.

Шиф има краткосрочна цел от 350 долара за цената на електронната валута и очаква допълнително поевтиняване в дългосрочен план, заради това, че валутата ще стане по-слабо чувствителна към добрите новини.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »