Азиатските акции поевтиняват след слабия PMI в сектора на услугите в Китай

05 август 2014 - 07:46 |   Прочетена (761) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Азиатските акции поевтиняват днес, като борсата в Шанхай отстъпва от пиковите стойности за тази година. Австралийският долар също поевтинява, след като частен индикатор в сектора на услугите в Китай отчете понижение до рекордно дъно. Валутите на развиващите се пазари поскъпват, а царевицата и соята поевтиняват в началото на днешната сесия.

Индексът MSCI Asia Pacific губеше 0.4% към 12.50 часа в Токио. Фючърсите на Standard & Poor’s 500 пък губеха 0.1%, а индексът на борсата в Шанхай пада с 0.3%, докато в Хонконг поевтиняваха почти всички акции.

Озито отслабва срещу щатския долар с 0.1% до 93.23 щатски цента. Малайзийския рингит поскъпва с 0.3%, а филипинското песо с 0.4%.

Царевицата и соята губят по около 0.3%.

Индексът на мениджърите по покупките (PMI) в непроизводствения сектор на Китай пада до 50 пункта през юли, границата между свиване и растеж и най-ниската индикация, откакто HSBC Holdings и Markit Economics изчисляват показанието.

Очаква се днес централните банки на Австралия и Индия да оставят основните лихви без промяна, докато в САЩ и Великобритания също ще излязат важни отчети за сектора на услугите.

Томас ДеМарк, създател на едни от най-популярните световни индекси, прогнозира, че борсата в Шанхай, която отчита едни от най-добрите ръстове в света, ще спре поскъпването си до дни и ще падне с около 10%.

„Цифрите за PMI в Китай се оказаха малко под очакваното, което показва замиране на скорошната тенденция на ръст в Китай и оказва натиск над суровинни валути, като озито”, казва Дезмънд Чуа, стратег на CMC Markets in Singapore. “Озито ще остане над нивото от 93 щатски цента, освен ако не чуем доста песимистичен тон от австралийската централна банка”.

Етикети:

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »