Mt.Gox съобщи, че е намерил 200 000 биткойна в „забравен” портфейл

21 март 2014 - 09:21 |   Прочетена (923) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Mt.Gox съобщи днес, че на 7 март е намерил 200 000 биткойна в „забравен” портфейл, само седмица след като компанията потърси защита от кредиторите си от съда, твърдейки, че е изгубила близо 850 000 биткойна, на стойност близо половин милиард долара, по днешна цена.

Mt.Gox съобщи новината на сайта си. Онлайн детективи забелязаха прехвърлянето на около 200 000 биткойна през биткойн борсата след подаването на заявлението за банкрута, припомня Ройтерс.

Борсата, начело на която е 28-годишният французин Марк Карпелес, заяви, че биткойните са намерени в онлайн портфейл от стар формат, за който се е смятало, че не съдържа биткойни, но който от борсата са проверили отново, след откриването на процедурата по фалита.

„На 7 март 2014, Mt.Gox провери портфейл от стария формат, който е използван преди юни 2011, и той съдържаше баланс от близо 200 000 биткойна”, се казва в съобщението.

В него се допълва, че на 14-15 март съдържанието на портфейла е преместено от онлайн портфейла в офлайн такъв „от съображения за сигурност”.

„Това движение на биткойни, включително промяната в начина на съхранение, бяха докладвани на съда и надзора от нашите адвокати”, сочат от компанията.

Много от 127-те хиляди кредитори на Mt.Gox, които се опасяваха, че са изгубили инвестициите си, когато борсата подаде документите за банкрута, не вярват на историята на борсовия оператор за това, което се е случило с биткойните им. В заявлението си за банкрута до съда от Mt. Gox сочат също, че 28 милиона долара „липсват” от банковите сметки на компанията в Япония.

В четвъртък съдия в Чикаго, който разглежда груповия иск срещу компанията, промени по-раншното си разпореждане, позволявайки част от движението на биткойни на борсата да бъде следено.

„Днес в съда постигнахме подобрение... особено по отношение на възможността да проследим едни 180 000 биткойна, които следяхме. Само часове по-късно, Mt. Gox заявиха, че са „открили” тези биткойни... изглежда Mt.Gox са разбрали, че сме близко и са решили да признаят, че всъщност държат тези 180 000 – 200 000 биткойна”, казва Стивън Удроу, партньор в правната кантора Edelson.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »