Английската централна банка остави монетарната си политика без промяна

07 ноември 2013 - 15:08 |   Прочетена (1077) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Английската централна банка остави днес лихвата на рекордното дъно от 0.5%, както и остави целта си за програмата за покупка на активи без промяна, на 375 милиарда лири, напълно според очакванията на пазара.

Доходностите по 10-годишните британски държавни книжа, т.нар. гилтове, практически не реагираха на новината. Лирата също не отчете значимо движение, като леко се понижи спрямо долара, до 1.606 долара.

Фокусът на пазарите сега ще се премести върху доклада за инфлацията на 13 ноември, като в него управителят на централната банка Марк Карни вероятно ще даде осъвременена прогноза за инфлацията и евентуални промени в политиката на банката.

Пазарите не очакваха промяна в политиката на централната банка по време на днешното й заседание, още повече, че при практиката на Карни за „предварително даване на насока“ за политиката, бе ясно как ще действа Bank of England, в условията на крехкото възстановяване във Великобритания.

Под управлението на Карни банката обяви, че ще обмисли повишението на лихвите от настоящото ниво от 0.5% само когато безработицата падне до 7%, което от Bank of England не очакват да стане до края на 2016.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »