Ползвайте канадски долар при шортване на озито, съветват анализатори

02 август 2013 - 16:10 |   Прочетена (1322) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Предвид това, че австралийският долар продължава да пропада, като днес достигна ново 3-годишно дъно срещу щатския си събрат, анализатори коментират, че има други валути, с които може по-ефективно да се отиграе спада на австралйската валута.

Ед Понси, който е управителен директор, отговарящ за инвестициите, в Barchetta Capital Management, коментира, че е заел къса позиция срещу австралийския долар, но срещу канадския и гледа да стои далеч от подобен залог с участието на щатския долар, който може да отиде „и в двете посоки, след обявяването на днешните данни за трудовия пазар“.

„Лесната търговия в момента е  - австралийски срещу канадски долар“ – коментира Понси пред CNBC – „Ако погледнете по този начин – Австралия снабдява Китай, Канада снабдява САЩ, ще разберете, че всъщност залагам на щатската икономика, която предпочитам в момента пред китайската“.

Страховете за забавянето на Китай, осноният търговски партньор на Австралия, натежаха над ресурсната валута, която бе засегната в последните месеци и от вероятността щатската централна банка да спре стимулирането и от перспективата от още понижения на лихвата в Австралия.

Пол Макъл, директор на валутните анализатори, отговарящи за Азия в HSBC, също подкрепи идеята за къса позиция срещу австралийския долар, с участието на канадския, като заяви, че това става още по-очевиден избор, предвид факта, че щатската икономика, основният търговски партньор на Канада, започва бавно да се възстановява.

„Това подобрение при САЩ ще се прехвърли вероятно и към Канада. Нещо повече, последните цифри за трудовата заетост в Канада изглеждаха доста „здравословни“, така че виждам добра стойност в шортването на австралийския долар, срещу канадския“.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »