Сингапурската OCBC е близо до сделка за хонконгската Wing Hang Bank

28 март 2014 - 09:45 |   Прочетена (724) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Oversea-Chinese Banking Corp е близо до споразумение за покупката на Wing Hang Bank Ltd, втората по големина семейно управлявана банка в Хонконг, след като си осигури предварително одобрение от банковия регулатор в града, съобщи Блумбърг, като се позовава на свои източници.

Покупката на Wing Hang, която има пазарна капитализация от 35 милиарда хонконгски (4.6 милиарда щатски) долара вероятно ще бъде обявена още в началото на идната седмица. Сделката вероятно ще е на цена за Wing Hang при около 1.9 пъти счетоводната й стойност, сочат източниците.

Съотношение от 1.9 пъти счетоводната стойност на банката означава цена от 41.2 милиарда хонконгски долара. OCBC, която започна преговорите с най-големите акционери в Wing Hang в края на миналата година, заяви, че е провела неформални дискусии с централната банка на града преди потенциалната оферта.

Банката, която е втората по големина на пазарите в Югоизточна Азия, се опитва да стъпи в китайския финансов център, предвид това, че ролята на града в трансграничното финансиране нараства.

Потенциална транзакция би дошла малко след като Yue Xiu Group подаде оферта за 1.5 милиарда долара за покупката на друга семейно контролирана банка, Chong Hing Bank Ltd.

Базираната в Сингапур OCBC заяви миналия месец, че е продължила срока на ексклузивните преговори до 31 март. Wing Hang призна още през септември миналата година, че основните й акционери ще преговарят за продажбата на дела си.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »