Австралийската Telstra продава мобилния си бизнес в Хонконг

20 декември 2013 - 10:39 |   Прочетена (1679) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Австралийската Telstra договори продажбата на хонконгския си мобилен бизнес на компания, контролирана от милиардера Ричард Ли за 2 милиарда австралийски долара, в сделка, която разширява мощта на Ли върху телекомуникационния пазар в града със специален административен статут.

Най-голямата австралийска телекомуникационна компания съобщи в регулаторно известие, че е договорила продажбата на 76.4% от бизнеса си CSL на HKT, борсово търгуваното подразделение на медийния конгломерат на Ли – PCCW.

Изпълнителният директор на Telstra Дейвид Тоди коментира, че моментът е перфектен за капитализиране на успеха на CSL, чийто приходи нарастваха с по 9.4% годишно за последните три години.

„Има ред динамики на хонконгския пазар, които означават, че е добра възможност за  Telstra да максимализира възвръщаемосттта си от този успешен актив“, казва Тоди в изявление.

HKT ще изкупи и останалия дял в CSL, който се държи от базираната в Хонконг New World Development, строителната фирма, контролирана от семейството на милиардера Чен Ю-тунг.

HKT е водещата телекомуникационна компания в Хонконг, като заедно с компанията си майка, PCCW, осигуряват четворна платформа: фиксирана телефония, широколентов интернет, телевизия и мобилни услуги.

Като се изключат отделни клиенти, според HKT общият дял на пазара на мобилна телефония на HKT и CSL New World Mobility ще стане 31%.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »