Израелският производител на водомери Arad преговоря за мексикански конкурент

13 декември 2013 - 15:32 |   Прочетена (1818) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Arad Group, израелският производител на водомери, е в напреднала фаза на преговори за покупката на мажоритарен дял в мексиканска компания, като част от опитите си да навлезе във втората по големина латиноамериканска икономика, предава Блумбърг, като цитира председателя на борда на дружеството Уго Чауфан.

Arad, която реализира около 80% от приходите си на домашния си пазар, е близо до споразумение за покупката на над 50-процентов дял от компания за прибори за водоизмерване в Мексико, което ще е първата й покупка в страната.

Чауфан отказва да каже името на компанията, тъй като „преговорите продължават и са поверителни“.

„Ние и сега продаваме продукти там, но ако успеем, това ще е първата ни компания в Мексико, който е много интересен пазар“, казва Чауфан – „Те имат много добри технологии и са ни познати като компания от години“.

Arad се е фокусирала върху инсталирането на електронни водомери, в опит да повиши ефективността за потребителите и да вземе дял от конкуренти като Itron Inc, базираният в Либърти Лейк, щата Вашингтон производител на смарт метри и от Badger Meter Inc., щатския производител на устройства за контрол на течностите.

Освен търсенето на растеж на развиващите се пазари, Arad планира да увеличи присъствието си в западноевропейски пазари, като Франция и Германия, казва Чауфан.

Това ще стане с придобивания за около 90 милиона долара, обяснява той.

„След като веднъж набележим правилната компания за придобиване, можем да действаме много, много бързо“, казва той, добавяйки, че цената не е повод за притеснения, тъй като дълговете на Arad са ниски.

Основаната през 1941 година компания действа на пазарите в САЩ, Великобритания, Китай, Испания, Индия, Бразилия, Русия. Основните й клиенти са ВиК дружествата.

„САЩ продължава да е най-важният ни пазар“, като Arad генерира над половината от приходите си там, но „това е доста предизвикателен пазар“, признава Чауфан.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »