Bayer дава 2.4 милиарда долара за норвежкия си партньор Algeta

26 ноември 2013 - 12:05 |   Прочетена (1136) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Германската фармацевтична група Bayer отправи оферта за покупката на норвежката Algeta, с която и досега си партнираше в разработването на лек срещу рака на простатата. Офертата е на стойност 2.4 милиарда долара и е с 27% премия над последната цена на която се търгуваха акциите на Algeta.

Ако офертата бъде приета, тя ще даде на германската компания директен контрол над Xofigo, лекарството, което двете дружества съвместно разработват от 2009 и което започнаха да продават в САЩ по-рано тази година.

Въпреки че продажбите на лекарството през третото тримесечие бяха за едва 17 милиона долара, то получи маркетингово одобрение в ЕС тази година, а анализаторите очакват продажбите му да тръгнат силно през идните няколко години.

По силата на настоящата договорка между фирмите, Bayer отговаря за разработването на лекарството, за заявките до здравните власти за одобрения и за комерсиализирането му. Algeta, които участваха в разработването му, получават роялти и бонуси при достигането на определени резултати при продажбите.

Тази година акциите на Algeta скочиха, заради ранния успех на лекарството, като офертата на Bayer в момента е със 125% над цената на която акциите се търгуваха преди 12 месеца.

Една доза от Xofigo струва 11 500 долара, а един курс на лечение включва 6 дози.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »