Фамилията Версаче готви продажба на до една трета от модната къща

04 ноември 2013 - 11:36 |   Прочетена (1354) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Фамилията Версаче предприе стъпка по продажбата на дял от едноименната модна къща, като покани фондовете за дялови инвестиции да направят втори кръг на конкурентни оферти в края на този месец.

Сред кандидатите за 20 до 30-процентов дял от Versace е бившият собственик на Gucci - Investcorp, базирана в Бахрейн инвестиционна фирма, както и фонд мениджърът Blackstone и лондонската Permira, дяловият инвеститор, който притежава Hugo Boss а миналата година продаде Valentino, пише Файненшъл таймс, като се позовава на свои източници.

Сред кандидатите за дела е и италианският стратегически фонд FSI и базираната в Париж група Ardian.

В края на миналия месец въпросните заинтересовани инвеститори бяха помолени да дадат индикативни цени и детайли за това как виждат съвместното управление с фамилията на основателите.

Предстоят срещи с мениджмънта на компанията, след което на 25 ноември кандидатите ще отправят новите си оферти.

Офертите за една от последните независими италиански луксозни марки се очаква да оценят компанията на 850 милиона евро, или над 12 пъти EBITDA (печалбата преди лихви, данъци и амортизация).

Versace назначи през април Goldman Sachs и Intesa Sanpaolo като мениджъри по процеса на търсене на нови акционери, които да инжектират свежи капитали в бизнеса, който иска да се разшири към Азия и Латинска Америка.

Фамилията, включваща Донатела Версаче, дизайнерката която е в основата на марката, след смъртта на брат й Джани през 1997, заяви, че компанията ще продаде под една трета от капитала си.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »