Японската SoftBank вдигна офертата за Sprint Nextel

11 юни 2013 - 09:38 |   Прочетена (616) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

 Японската SoftBank съобщи днес, че се е договорила със Sprint Nextel за повишаване на офертата за щатския мобилен оператор, от 20.1 милиарда долара на 21.6 милиарда долара.

Новината идва ден преди общото събрание на акционерите на Sprint на което те трябваше да гласуват по офертата на SoftBank, която е изправена пред конкурентно предложение от Dish Network за 25.5 милиарда долара.

Общото събрание бе отложено за 25 юни, за да имат акционерите време за подготовка.

Междувременно хедж фонд мениджърът и акционер №2 в Sprint Paulson & Co заяви, че ще гласува с всичките си акции в полза на подобрената оферта на SoftBank.

SoftBank съобщи също, че ще увеличи частта от сделката, която ще е под формата на кеш с 4.5 милиарда, като по този начин ще плати 16.5 милиарда долара от общата сума за мобилен оператор №3 в САЩ в кеш.

Sprint сочи в изявление, че комитет в компанията проучва офертата на Dish.

„Като последица от липсата на прогрес с Dish и подобрените условия на SoftBank, специалният комитет прекрати дискусиите си с Dish," казват от Sprint.

Ревизираната оферта на SoftBank дава на Dish краен срок до 18 юни за финална, подобрена оферта.

Въпреки че офертата на японската компания е по-ниска, анализаторите сочат, че тя има шанс да бъде предпочетена, заради далеч по-големите синергии, които предложението на SoftBankсъдържа, за общата бъдеща компания.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »