Сливането между Valeant и Actavis зацикли

29 април 2013 - 11:05 |   Прочетена (589) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Проектосливането между Valeant Pharmaceuticals International и Actavis бе временно стопирано, тъй като двете фармацевтични компании не можаха да се договорят по условията на сделката, която щеше да създаде гигант, с обща капитализация от 35 милиарда долара, съобщи Ройтерс, като се позовава на свой източник.

Канадската Valeant се опитваше да купи по-малкия си щатски конкурент Actavis за над 13 милиарда долара, преди преговорите да „зациклят“, заради несъгласие по предложените условия, казва източникът. Засега не е ясно и дали преговорите по сливането ще бъдат подновени.

Valeant, която има пазарна капитализация от 22.2 милиарда долара, съобщи през февруари, че преговаря за още придобивания и остава открита към потенциално „сливане между равни“, въпреки че се опитва да намали дълга си, който в момента е 10.8 милиарда долара.

Базираната в Монреал компания агресивно изгради дерматологично и козметично портфолио в САЩ през последната година, като купи около дузина активи или по-малки компании.

Actavis, която е третият по големина световен производител на генерични продукти, всъщност е резултат от предходно сливане. Компанията промени името си през януари, от Watson, след като купи Actavis,  като част от опитите си да разшири присъствието си на международните пазари и да предлага повече специализирани лекарства.

Valeant, известна доскоро като Biovail, преди да купи Valeant и да приеме неговото име, ще обяви резултатите си за първото тримесечие в четвъртък.

Етикети:

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »