Bayer AG реши да не вдига офертата за придобиване на Schiff Nutrition

20 ноември 2012 - 14:37 |   Прочетена (525) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Bayer AG реши да не вдига офертата си за придобиване на Schiff Nutrition International Inc и да не започва наддаване с Reckitt Benckiser Group, която предложи  оферта от 1,4 милиарда долара за щатския производител на витамини.

 Bayer ще продължи да търси придобивания, с които да разшири бизнеса си с потребителска фармацевтика, съобщи базираната в Леверкузен, Германия фирма.

На 30 октомври Bayer съобщи, че е постигнала предварителна договореност за покупката на базираната в Солт Лейк Сити, Юта Schiff за 1,1 милиарда долара, или 34 долара на акция.

Малко след това, обаче, британската Reckitt предложи по 42 долара на акция.

Офертата на Reckitt осуети опита на изпълнителния директор на Bayer Марийн Декерс да добави бързорастящ бизнес с витамини и добавки към портфолиото на компанията.

Schiff произвежда хранителните блокчета Tiger’s Milk, добавките MegaRed Omega-3 и лекарството срещу простуда Airborne.

Директорите на германската фирма са стигнали до заключение, че „влизането в конкурентен процес по наддаване ще доведе до достигането на цена, отвъд поставените от Bayer финансови критерии“, сочи компанията в борсовото си съобщение.

След серия от успешни придобивания, Bayer планира да продължи стратегията си за растеж чрез стратегически придобивания, сочат от дружеството.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »