Bayer AG договори покупката на Schiff Nutrition за 1,1 милиарда долара

30 октомври 2012 - 14:49 |   Прочетена (526) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Германската Bayer AG договори покупката на Schiff Nutrition International Inc, за сумата от 1,1 милиарда долара, за да добави бързорастящи бизнеси с витамини и хранителни добавки към портфолиото си, предава Блумбърг.

Инвеститорите в Schiff ще получат по 34 долара за акция, в кеш, съобщи базираната в Леверкузен Bayer. Цената е с 47% по-висока от цената на последното затваряне, от 26 октомври.

Съобщението дойде заедно с обявяването на отчета за третото тримесечие, като Bayer обяви, че печалбата през него расте с 2,2%.

С покупката на базираната в Солт Лейк Сити компания Bayer ще усили позициите си на пазара на потребителска фармацевтика в САЩ. Сделката, която се сключва 6 седмици след като Bayer купи бизнеса на Teva Pharmaceutical Industries с лекарствени препарати за животни, допринася за стратегията на компанията да изгради диверсифицирано подразделение в сектора на т.нар. науки за живота, с дребни и средни по размер придобивания, коментира изпълнителният директор Марийн Декерс.

Продажбите на Schiff за 12-те месеца, приключили с 31 май, бяха на стойност 259 милиона долара. Компанията съобщи миналия месец, че продажбите през тази фискална година ще нараснат с 43 до 46%.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »