Softbank купува 70% от Sprint за 20 милиарда долара

15 октомври 2012 - 08:05 |   Прочетена (626) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Японската Softbank и щатският мобилен оператор Sprint са постигнали договореност, по силата на която Softbank ще плати 20 милиарда долара за 70-процентов дял в оператора, съобщи CNBC, като се позовава на свои източници.

Очаква се сделката да бъде оповестена по-късно днес. Въпреки че все още се работи по определени детайли, бордовете на двете компании имат принципна договорка по сделката, предаде телевизията.

Транзакцията предвижда изкупуването на акции на стойност 8 милиарда долара, директно от Sprint, при цена от 5,25 долара всяка, и търгово предложение за останалите, при цена от 12 милиарда долара, от досегашните им акционери, при цена от 7,3 долара за акция, съставляваща огромна премия спрямо настоящата цена при която се търгуват акциите на Sprint (5,73 долара). Предвид структурата на транзакцията, няма да бъде необходимо одобрение от акционерите.

Книжата, които се купуват директно включват конвертируеми облигации на стойност 3 милиарда долара, с цена на упражняване от 5,25 долара, които ще бъдат продадени преди финализирането на сделката, за да осигурят средства за Sprint, който трябва да се оправя с дългове, достигащи матуритет при компанията-майка и при Clearwire, в който държи 48%.

Въпреки че покупката от  Sprint на Clearwire няма да бъде обявена сега, източник, запознат със ситуацията коментира пред Дейвид Фейбър от CNBC, че Sprint работи по въпросната сделка и иска да си гарантира контрола, преди финализирането на сделката със Softbank.

Останалите акции, които се придобиват директно от Softbank също ще са при цена от 5,25 долара, сочи източник на CNBC.

Етикети:

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »