Diageo е на път да се задоволи с миноритарен дял в Jose Cuervo

02 април 2012 - 10:56 |   Прочетена (515) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Diageo е инструктирал Goldman Sachs да финализира течащите преговори за дела в Jose Cuervo, които оценяват легендарната мексиканска текила марка на сума от порядъка на 3 милиарда долара, пише Telegraph.

Инвестиционната банка, която е един от трите консултанта на Diageo, заедно с UBS и Credit Suisse, е била специално инструктирана от изпълнителния директор Пол Уолш да работи по потенциалното придобиване. Мандатът показва колко сериозни са разговорите между Уолш и мексиканската фамилия Бекман, която притежава 217-годишната марка, посочва изданието.

Telegraph обаче допълва, че публично изразените намерения на Уолш британската компания да придобие контролен дял в Jose Cuervo, вече изглеждат все по-слабо осъществими. Най-вероятно изглежда Diageo да купи миноритарен дял, и то срещу свои акции, а не в кеш, плюс договорка за продължаване на преговорите след няколко години, които евентуално биха открили пътя към контролния дял.

Въпреки че ситуацията не е идеална, тя ще позволи на компанията, която притежава цяла плеяда от световноизвестни алкохолни марки, сред които бирата Guinness и водката Smirnoff, да придобие дял и в една от най-популярните текила марки. Diageo е дистрибутор на марката в САЩ, като резултат от договор от 2002 година.

Освен сделката за мексиканската компания, Diageo хвърля поглед и на ситуацията в индийската UB Group, притежавана от местния магнат Виджай Маля, който се нуждае от свежи капитали за да изправи на крака авиокомпанията си Kingfisher Airlines. UB Group държи бизнеса United Spirits, който според информация на Telegraph представлява интерес за Уолш. Сред най-популярните марки на компанията са уискито  Old Tavern и брендито Honey Bee.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »