Bain Capital купува японските ресторанти Skylark за $3,4 милиарда

12 октомври 2011 - 11:12 |   Прочетена (399) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Щатската инвестиционна компания Bain Capital планира да финализира сделката за покупката на японската верига ресторанти Skylark от подразделение на Nomura Holdings за около 260 милиарда йени (3,4 милиарда долара), съобщи Ройтерс.

При тази цена сделката би била най-голямото изкупуване от buyout компания в Япония от началото на кризата през 2008 година и подчертава съживяването на пазара на придобивания в страната след бедствието от тази пролет.

Bain Capital започна преговорите с Nomura Principal Finance за покупката на Skylark миналата година. Преговорите бяха стопирани след бедствието от март и след това допълнително се забавиха през август, заради епидемия от дизентерия, за която се смяташе, че е свързана с ресторанти на Skylark.

Разговорите между Bain и Nomura Principal са във финалната си фаза и двете страни ще се стремят да финализират сделката до края на месеца, преди Nomura Holdings да отчете финансовите си резултати за третото тримесечие, коментира източник на агенцията.

В доларовото изражение, сумата от 3,4 милиарда долара е същата за която двете страни започнаха преговорите, преди земетресението и цунамито да забавят сделката.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »