Ladbrokes се отказа от придобиване на Sportingbet

11 октомври 2011 - 09:02 |   Прочетена (590) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Акциите на онлайн букмейкъра Sportingbet „потънаха“ в понеделник, след като компанията обяви, че по взаимно съгласие преговорите с британския хазартен гигант Ladbrokes са били прекратени.

Съобщението на Sportingbet гласеше: „Бордовете на Sportingbet и Ladbrokes се договориха да прекратят дискусиите, тъй като страните се оказаха неспособни да договорят било подходяща структура, било такава структура която да донесе достатъчна стойност на акционерите в обозримо бъдеще“

Смяташе се, че придобиването от страна на Ladbrokes зависи от продажбата на  Sportingbet на турските й активи, които са нерегулирани (там хазартът онлайн е забранен и реално Sportingbet нарушава закона). Оказва се обаче, че Ladbrokes са имали и други опасения.

Изпълнителният директор на Sportingbet Андрю МакАйвър коментира в прессъобщението, че дискусиите с Gaming VC за продажбата на турския онлайн бизнес напредват:

„Както обявихме в последния тримесечен доклад миналата седмица, бордът на Sportingbet остава фокусиран по цялостната стратегия за осигуряване на първокласен продукт и увеличаване на експозициите на регулираните пазари. Бордът остава убеден в добрите перспективи на Sportingbet като независима компания“

Изпълнителният директор на Ladbrokes Ричард Глен, коментира по време на пресконференция, че групата ще продължи да се фокусира върху органичния растеж на бизнеса си онлайн, като отрича компанията да се страхува от поемането на риск.

„Ще продължим да търсим всяка възможност прагматично...но не можем да приемем прекомерни рискове“

Акциите на Sportingbet се сринаха с 19,6% в следобедната търговия в Лондон, докато тези на Ladbrokes отчетоха понижение от 2,5%.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »