CEZ продава българския си бизнес на българската „Инерком груп“

23 февруари 2018 - 09:31
CEZ ще продаде българския си бизнес на българската компания "Инерком груп", след като сделката мина важното одобрение на продавача. На заседание надзорният съвет на чешката държавна компания CEZ е дал предварителното съгласие българските активи на дружеството да бъдат купени от "Инерком груп", съобщава пред "Капитал" Алис Хоракова от пресслужбата на чешката компания. Цялата новина »

"София комерс – Заложни къщи" учреди лизингово дружество

20 февруари 2018 - 10:36
Търгуваната на БФБ компания "София комерс – Заложни къщи" АД е учредила лизинговото дружество "Софком Лизинг" ООД, което е вписано на 16 февруари 2018 г., съобщи публичното дружество. Уставният капитал е 500 хиляди лева, като "София комерс – Заложни къщи" АД е едноличен собственик на капитала. Управител и на новото дружество е изпълнителният директор на публичната компания Ирена Вачева. Цялата новина »

Акционерите в Албена АД недоволстват от зачеркването на дивидентите

01 юли 2017 - 08:21
Акционерите на Албена АД ще забравят за дивидентите в следващите години, тъй като дружеството ще се фокусира върху инвестиции, резултатът от които ще бъде усетен в следващите 5 до 7 години. Това става ясно от протокола от провелото се на 25 юни общо събрание на акционерите, публикуван чрез БФБ - София. Цялата новина »

Софарма АД обяви, че Табекс е на крачка от щатския пазар

20 юни 2017 - 08:07
Търгуваната на БФБ фармацевтична компания Софарма АД съобщи, че е направила нова крачка към регистрацията и последващото развитие на продукта й за отказване от тютюнопушенето Табекс. Цялата новина »

Безос: Поласкан съм от коментарите на Бъфет

24 май 2017 - 19:32
Уорън Бъфет заяви по-рано този месец, че изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос е „най-забележителният бизнесмен на нашето време“. Цялата новина »

Бъфет очаква Berkshire да продължи да генерира значителни инвестиционни печалби

25 февруари 2017 - 22:33
Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет публикува днес очакваното с интерес от инвестиционната общност годишно писмо до акционерите, в което Оракулът от Омаха обяснява на акционерите, че инвестиционните печалби на холдинговата му компания ще са „значителни“ в следващите години и че щатската икономика ще продължи удивителния си растеж. Цялата новина »

Български инвеститор проявява интерес към "Полимери" - Девня

14 февруари 2017 - 09:08
Български инвеститор проявява интерес за закупуване на терена на фалиралия завод "Полимери" в Девня. Бившето предприятие на Николай Банев е разположено върху повече от 1000 дка и в момента се водят преговори между синдика на дружеството и евентуалния купувач. Това информират от общинската администрация, цитирайки думите на кмета Свилен Шитов в радиостанция Дарик. Цялата новина »

H&M се затвърди на лидерската позиция в модния сектор в България

08 февруари 2017 - 12:56
H&M се затвърди на лидерската позиция в модния сектор в България. Шведската верига отчита пореден ръст в бизнеса си в България, като най-вероятно продължава да е №1 по приходи в модния сектор. Цялата новина »

Кен Моулис спечели консултантския мандат за IPO-то на мастодонта Aramco

08 февруари 2017 - 11:30
Moelis & Co спечели консултантския мандат за първичното публично предлагане на Saudi Aramco, съобщи “Файненшъл таймс”, като цитира свои източници. Това е най-големият успех в историята на базираната в Ню Йорк независима консултантска компания. Цялата новина »

Софарма Трейдинг АД отчита 8% ръст на продажбите през август

01 октомври 2016 - 09:23
Софарма Трейдинг АД съобщи, че е приключила месец август 2016 г., отчитайки 8% ръст на приходите от продажба на стока. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »