Comcast изненада неприятно Мърдок с оферта за Sky

27 февруари 2018 - 10:45 |   Прочетена (6340) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Щатският медиен гигант Comcast обяви вчера, че прави оферта в кеш за покупката на Sky за 22.1 милиарда лири (31 милиарда долара), като конкурира Fox на Рупърт Мърдок, в опита за придобиване на платената телевизионна група.

Comcast, която притежава NBC и Universal Pictures, съобщи, че предлага по 12,5 лири на акция. Офертата е значително по-висока от 10,75-те лири на акция, които предложи Fox.

"Смятаме, че Sky е страхотна компания. Тя има 23 милиона клиенти и водеща позиция в Обединеното кралство, Италия и Германия“ – коментира председателят на борда и изпълнителен директор на Comcast Corporation Браян Робъртс.

"Sky е траен иноватор при използването на технологиите, за да осигури фантастично зрителско изживяване и има страхотен опит в инвестициите в новини и програмно съдържание. Има страхотни професионалисти и много добър и способен мениджърски екип“.

Листваните на Острова акции на Sky скочиха с над 18% на старта на днешната сесия.

Офертата на Comcast ги изправя срещу 21st Century Fox на Мърдок. Disney имаше намерението да придобие ред активи на Fox при евентуална сделка за Sky.

Fox вече договориха сделка за 18.5 милиарда лири за покупката на 61% от Sky. Но миналия месец регулаторите на Острова спряха сделката, тъй като прецениха, че накърнява конкуренцията и не е в публичен интерес.

Според регулатора Фамилният тръст на Мърдок би придобил при евентуална сделка твърде голямо влияние над общественото мнение и по политически въпроси, ако сделката мине.

 

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »