Бъфет разкри най-големите позиции на Berkshire

25 февруари 2018 - 14:16 |   Прочетена (3782) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

В годишното писмо до акционерите на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет разкрива най-големите позиции на конгломерата, към края на 2017 година.

Инвеститорът обяснява логиката зад дяловите си инвестиции и защо е оптимист за щатските акции в дългосрочен план.

„Чарли и аз разглеждаме акциите, които Berkshire притежава като наши дялове от бизнеси, не като борсови символи, които се купуват и продават в зависимост от технически анализ, „прогнозни цени“ на анализатори или мнения на борсови „експерти“. Нашата вяра е, че ако самият бизнес е успешен, ще успеем и ние. Понякога нашият дял от печалбата ще е скромен, а отвреме-навреме шумът от затварящата се каса ще е шумен. А понякога ще правим скъпи грешки. Но като цяло, в течение на времето ще постигнем добри резултати. В САЩ, инвеститорът в акции се радва на вятър в платната си“.

Най-големите позиции на Berkshire са били банката Wells Fargo, Apple и Bank of America. Писмото до акционерите пояснява, че позициите в акции са нараснали до 170.5 милиарда долара към края на 2017.

Бъфет уточнява че инвестицията в Kraft Heinz не е включена в списъка, тъй като Berkshire е част от „контролиращата група“ от компании и е нужен различен метод за изчисляването на позицията там. Според него, позицията в Kraft Heinz към края на годината е била на стойност 25.3 милиарда долара.

Инвеститорът обяснява също, че някои от най-големите позиции на Berkshire вече се управляват от Тод Комбс и Тед Уешлър. Всеки от тях управлява капитал от по 12 милиарда долара за конгломерата.

 

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »