Бъфет съживи интереса към австралийската борса

17 юни 2015 - 11:55 |   Прочетена (4290) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Звездите най-накрая се наредиха за австралийската фондова борса, след разпродажбите напоследък, благодарение на това, че ниските цени и инвестициите на Уорън Бъфет примамиха спекулантите обратно.

84-годишният инвеститор заяви пред Fairfax Media във вторник, че възнамерява да инвестира по 2 милиарда долара годишно, за да трупа дялове в австралийски фирми, след като неговият конгломерат Berkshire Hathaway направи инвестиция за 388 милиона долара в застрахователя IAG.

„Ако си говорим след две или три години, ще видите, че имаме четири или пет австралийски акции (в портфолиото)”, коментира той, добавяйки, че въпросният паричен поток от 2 милиарда долара ще дойде от инвестицията в IAG.

„В следващите 10,20, 30 години от австралийските акции ще се направят пари... Ако намерим нещо, с което се чувстваме комфортно, ще останем с него за много дълго време”.

Коментарите му идват в момент, когато бенчмаркът S&P ASX 200 започва да се възстановява от тримесечните разпродажби, които направиха пазара невероятно атрактивен, по оценките на Goldman Sachs.

"Цените изглеждат най-добрите от десетилетие” – коментира анализаторът на банката Матю Рос, в доклад от тази седмица. Той добавя, че австралийските акции изглеждат с 10% подценени, в сравнение с други развити пазари, като САЩ, Европа и Япония.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »