Марешки е опростил заеми за 2.5 милиона лева на Локомотив (Пловдив)

31 март 2015 - 10:10 |   Прочетена (899) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Бившият инвеститор във футболния "Локомотив" (Пловдив) Веселин Марешки е опростил заеми на стойност около 2.5 милиона лева, с които е финансирал клуба в периода между юни 2012 и март 2013 г.

Това съобщи Дневник.бг, като се позовава на адвокат Диян Колев от сдружението "Бъдеще за "Локомотив", което през миналото лято се зае с издръжката след оттеглянето на Константин Динев. 

Клубът се намира в много тежко финансово състояние, като има 1.6 милиона лева задължения към НАП. По думите на Колев те са натрупани от предишните ръководства. В момента има договорка между "Локомотив" и агенцията по приходите част от средствата, които влизат в касата на клуба, да отиват към НАП.

До края на седмицата трябва спешно да бъдат намерени и 35 000 лева, с които да бъдат платени заплатите на футболистите за януари и февруари. Именно с това уверение те спряха бойкота си през уикенда и подновиха тренировки. 

В същото време община Пловдив е отказала да даде одобрената през февруари помощ от 100 000 лева срещу 10 000 билета, докато "Локомотив" не започне да погасява задълженията си към НАП. Към момента единственият спонсор е "Профилинк", осигуряващ 10 000 лева месечно.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »