Prada отчете спад в печалбата, заради отслабването на китайския и европейския пазар

30 март 2015 - 10:07 |   Прочетена (844) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Италианската компания за луксозни стоки Prada отчете спад от 28% в печалбата днес, като нарастващите продажби на веригата в САЩ и Япония очевидно не са могли да компенсират спадовете в Китай и Европа.

Нетната печалба пада до 450.7 милиона евро, за годината приключила с 31 януари, от 627.8 милиона евро година по-рано и малко под средната прогноза на анализаторите, която бе за 475.9 милиона евро.

Изпълнителният директор Патрицио Бертели казва в изявление, че все още има несигурност на глобалния пазар на луксозни стоки, заради местни проблеми на определени пазари и заради валутната волатилност.

„Групата работи по контролирането на разходите си в краткосрочен план и върху по-широкообхватни мерки, които ще гарантират цялостната ни ефективност, както от гледна точка на веригата за доставки, така и по отношение на продуктивността на магазините.”

Годишните продажби, които бяха оповестени като предварителна стойност още миналия месец, падат с 1% до 3.55 милиарда евро, а компанията сочи, че освен ограничаването на разходите ще открие и по-малко магазини, предвид спадовете в продажбите в Китай и Европа.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »