Тим Кук ще даде богатството си за благотворителност

27 март 2015 - 12:05 |   Прочетена (877) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук планира да похарчи цялото си състояние за благотворителни цели. Той ще задели средства само за образованието на племенника си.

Това посочва самият Кук в интервю за американското сп. "Форчън", цитирано от ТАСС и БТА.

Според оценки на изданието общата стойност на активите на Кук превишава 800 милиона долара.

Шефът на Apple възнамерява в бъдеще да предостави тези средства за борба с разпространението на СПИН, за цели, свързани със защитата на правата на човека, както и за реформата на имиграционната система в САЩ.

"Иска ти се да бъдеш като камък, хвърлен в езерце, от който в кръг се разпростират вълни", казва Кук в интервюто.

Кук е съобщил пред списанието, че "вече е започнал без много шум да дарява пари, но иска да разработи системен подход към филантропията, а не само от време на време да пише чекове".

Освен това шефът на Apple е отбелязал, че планира да плати обучението на своя племенник, който сега е на 10 години.

"Когато го гледам, си мисля, че няма по-голям грях от това да си отида от този свят, оставяйки го не толкова добър, какъвто е бил до моята поява", казваше по-рано Кук.

През 2012 година той е дал 50 милиона долара за нуждите на болници към Станфордския университет в щата Калифорния. Освен това Кук е финансирал с 50 милиона долара международната благотворителна организация Product Red, която е специализирана в борбата срещу ХИВ, туберкулоза и малария.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »