Коя позиция тайно е увеличивал Бъфет през второто полугодие на 2014?

18 февруари 2015 - 16:57 |   Прочетена (790) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет драматично е увеличил позициите си при водещия производител на селскостопански машини и оборудване Deere & Co през второто полугодие на 2014, но покупките са били държани в тайна досега.

Berkshire е длъжна да публикува извадка на щатските си борсово търгувани акции веднъж на тримесечие.

Последното заявление до Комисията по ценните книжа и борсите показва, че Berkshire е имала 17 096 886 акции в Deere, на стойност малко над 1.5 милиарда долара към края на годината.

Това изглежда нова позиция, предвид факта, че покупки на акции на Deere не се споменаваха в заявлението за третото тримесечие.

Когато то бе направено в средата на ноември, предложенията бяха, че конгломератът на Бъфет се е освободил от значително по-малкия пакет акции, които имаше дотогава в Deere.

Това предположение, обаче, е погрешно. Снощното заявление показва, че Berkshire е имал близо 7.6 милиона акции от Deere в края на второто тримесечие, ръст от близо 90% спрямо предходното. През четвъртото тримесечие ръстът при позицията е от 126%.

Защо заявлението за третото тримесечие не е включвало акциите на Deere? По онова време Berkshire отбелязваше, че „определена поверителна информация” е изключена от публичните документи и заведена отделно в комисията.

Комисията понякога позволява това, с цел да няма „имитиране” на сделките на милиардера, които биха довели до ръст в цената. Днес комисията съобщи, че това поверително отношение е изтекло и позицията най-накрая бе разкрита.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »