Сорос натрупа солидна защита срещу спад на борсата

18 август 2014 - 09:40 |   Прочетена (738) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Soros Fund Management, големият фамилен фонд мениджър, който управлява активите на милиардера Джордж Сорос, повиши защитата си срещу потенциален спад на фондовата борса в САЩ, което доведе до опасения, че голямата инвестиционна фирма очаква голямо понижение при акциите, пише CNBC.

През второто тримесечие, приключило с 30 юни, позицията на Soros Fund Management при путовете, правото да продадеш при определена цена в определен момент в бъдеще, при популярните борсово-търгувани фондове, следящи индекса S&P 500, нарастват значително, до 11.29 милиона акции, което е многогодишен рекорд за компанията на Сорос.

(За сравнение, през първото тримесечие броят на путовете бе само 1.6 милиона, което означава, че през второто тримесечие той е реализирал увеличение от 606%.)

На база на простата математика и ако се приеме, че Сорос държи същите путове и в момента и че са „в парите” (т.е биха донесли печалба, ако бъдат упражнени днес), стойността им би била 2.2 милиарда долара.

Soros Fund Management е държал и колове върху борсово търгуваните фондове на S&P (т.е залог за повишението му), както и е имал инвестиции в самите борсово търгувани фондове, но в далеч по-малки позиции от путовете.

Хора от индустрията, обаче, коментират пред CNBC, че не бива да се отдава твърде голямо внимание на позициите на Soros Fund Management, тъй като милиардерът вероятно просто се опитва да хеджира портфолиото си, твърде зависимо от акциите, за да постигне баланс.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »