BP повиши печалбата си с една трета, но се плаши от още санкции над Русия

29 юли 2014 - 09:46 |   Прочетена (525) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

BP, британският петролен гигант, обяви ръст от 34% в печалбата си, но не пропусна да отчете значимостта на руската си инвестиция за бизнеса си.

Делът от 19.75%, който британската компания има в Роснефт, редовно е сочен за една от най-добрите сделки в сектора. Сега за ВР той е повод за притеснение, предвид заплахата от санкции над Русия, заради ролята й в украинския конфликт.

Компанията потвърждава тези си опасения в доклада за дейността, съпътстващ отчета за второто тримесечие.

„Ако бъдат наложени допълнителни санкции на Роснефт или нови санкции над Русия, било на физически или юридически лица, това би могло да има крайно негативно отражение на взаимоотношенията и инвестицията ни в Роснефт, на нашия бизнес и стратегически цели в Русия и на финансовата позиция и резултатите от операциите”.

BP предупреди също, че производството през третото тримесечие ще е по-слабо от това през второто, като го отдава на сезонни фактори.

Добивът от Мексиканския залив е помогнал за повишаване на цялостното производство на нефт и газ, без да се брои това в Русия, с 3% спрямо година по-рано.

Компанията е повишила и провизиите, заделени във връзка със съдебното дело за разлива в Мексиканския залив с още 260 милиона долара, като по този начин общата сметка достига 43 милиарда долара.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »