Уолш сдава лидерската позиция в Diageo, след 13 години начело...

07 май 2013 - 16:00 |   Прочетена (577) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Изпълнителният директор на Diageo Пол Уолш ще напусне, след близо 13 години начело на компанията, която успя да изгради като една от най-големите световни алкохолни империи, като ще предаде юздите на досегашния главен оперативен директор.

53-годишният Иван Менезеш ще поеме поста от 1 юли, а Уолш ще напусне през септември и борда, съобщи компанията днес в изявление.

За да подпомогне прехода, Уолш ще остане в компанията до 30 юни 2014.

Оперативният директор Менезеш казва: „Пол имаше невероятен принос за Diageo и оставя страхотно наследство“.

„Менезеш е човек със страхотна визия“, описва го Крис Уикъм, анализатор на Oriel Securities Ltd., „Той е много ясен по отношение на стратегията на компанията за сливанията и придобиванията: придобивания на местни напитки и използване на дистрибуторската им мрежа за предлагане на глобалните марки на Diageo“.

Менезеш стана оперативен директор на компанията през март 2012, след като водеше 8 години северноамериканското поделение на Diageo.

По време на управлението му като оперативен директор Diageo купи бразилската марка качака Ypioca, както и получи одобрение за покупката на китайска алкохолна компания.

В последните седмици пък, Менезеш помагаше на Уолш в договарянето на сделката за покупката на дял от  United Spirits Ltd, която дава на компанията дял на бързорастящия пазар на уиски в Индия.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »