Около 3 милиарда куб.метра бил газът край Свиленград

23 април 2013 - 11:23 |   Прочетена (810) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

"Край Свиленград вече има положителни данни за наличие на газ от около 3 милиарда кубика, чиито добив може да започне до 3 години. Тези залежи биха стигнали на града, който е изцяло газифициран за над тридесет години. Цената на добития газ ще е с 35% по ниска от сегашната".

Това казва в Хасково Делян Добрев, на среща с ръководството на торовия завод Неохим, гр. Димитровград, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

До четири години ще започне дълбоководният добив на газ от блок "Хан Аспарух" в Черно море, сочи Добрев.

Той коментира, че вече осем международни компании са подали оферти за търсене и проучване на газ в блок "Терес" и се очаква до края на май да бъде сключен договор с фирмата, която ще проучва. Делян Добрев добавя, че процесът по проучване на Черно море е сериозно закъснял.

"По-ниската цена на газа позволи увеличение на заплатите с 10% и премии за служителите на Неохим", заяви финансовият директор на завода Тодор Димов.

"Себестойността на нашата продукция се очаква да бъде снижена с новите, по-ниски цени, синьото гориво е 70 - 80 на сто от цената на торовете", посочи главният изпълнителен директор на компанията Димитър Димитров.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »