Марешки не притежавал нито акция в Локомотив

27 ноември 2012 - 17:46 |   Прочетена (645) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Веселин Марешки още не притежава нито една акция в "Локомотив" (Пловдив). Възможно е аптечният бос въобще да не закупи клуба, ако се окаже, че финансовото състояние на "железничарите" е по-лошо, отколкото изглежда.

"На всяка фирма, преди да бъде закупена, й се прави правно-финансово икономически анализ. Ангажирал съм една много сериозна одиторска фирма и адвокатска кантора да проверяват състоянието на "Локо" (Пловдив). Докато не получа резултатите, няма да взема и една акция. Ако не се договорим съгласно реалната ситуация, която ми докладват проверяващите, а не според тази, която ми представят, няма да стана собственик на клуба", обяви Марешки пред Дарик Варна.

"Превел съм на клуба около 1,5 млн. лв., но това няма нищо общо със собствеността. Просто сме му помогнали да стъпи на крака. Клубът се управлява от мои хора, това е нормално, тъй като трябва да видя за какво става въпрос, пък и да няма промени докато вървят проверките. Н ще стана собственик едва когато съм доволен от резултатите от анализа", добави той.

Преди дни стана ясно, че доскорошният собственик на клуба Константин Динев е прехвърлил акциите си на приятел, а не на Веселин Марешки. Според съдебните регистри собственик на "Локо" (Пд) се води 40-годишният столичанин Светослав Мушанов. Той притежава 95,27% от акциите. Останалите се държат от няколко дребни акционери.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »