ЧЕЗ ще инвестира 100 000 лв за саниране на училище и обследване на детски градини

24 септември 2012 - 10:26 |   Прочетена (582) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

ЧЕЗ ще инвестира 100 000 лева за саниране на 60-то основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в софийския квартал „Бенковски” и за енергийно обследване на две детски градини в столичния район Лозенец, съобщиха от компанията.

Реновирането ще бъде направено поетапно, за да не пречи на учебния процес.

„ЧЕЗ е социално отговорна компания и надежден партньор, който от няколко години активно подпомага Столична община в усилията й да подобри условията в софийските детски градини и училища. Смятаме и занапред да продължим това успешно сътрудничество”, каза Петър Докладал, регионален представител на ЧЕЗ за България.

Реновирането на трите сгради е част от проекта на ЧЕЗ „Инвестираме в България“.

Той бе стартиран през 2010 г., за да подпомогне развитието на важни сфери от социалния живот. Още през същата година компанията инвестира в санирането на детска градина „Слънчогледи“, а през 2011 г. реновира софийската детска градина „Алиса“.

В края на същата година бе извършена частична подмяна на уреди в детска градина “Дядовата ръкавичка“. От 2012 г. ЧЕЗ разширява проекта "Инвестираме в България", като за първи включва в него училище.

ЧЕЗ е дългосрочно ангажирана с идеите на енергийната ефективност и насърчава рационалната употреба на електроенергия, коментират от компанията. В тази насока от дружеството посочват, че за удобство на клиентите корпоративният сайт предлага специална рубрика за енергийната ефективност и енергиен калкулатор. Той помага на потребителите сами да изчисляват и контролират консумацията на електроенергия.

По-рано тази година дружеството издаде и наръчник с полезни съвети как клиентите да оптимизират консумацията на електроенергия през лятото и зимата. Книжката може да бъде намерена на сайта www.cez.bg.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »