Манчестър Сити привлече бивш шеф в Барселона за изпълнителен директор

20 август 2012 - 10:32 |   Прочетена (469) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Манчестър Сити обяви, че бивш изпълнителен директор на Барселона ще се присъедини към ланкашърския клуб, за да заеме същата позиция в шампионите на Висшата лига от идния месец.

Феран Сориано, бивш вицепрезидент и изпълнителен директор на Барселона, бе назначен за изпълнителен директор на Сити, считано от 1 септември.

Феран има опит в няколко мултинационални компании в Европа и САЩ и над 20 години в стратегическото консултиране плюс опит във футбола, телекомуникациите, потребителските стоки и авиацията.

Председателят на борда на Сити Халдун ал Мубарак заяви: „Процесът по намирането на изпълнителен директор бе преднамерен, дългосрочен и доста изтощителен. Във Феран намерихме перфектния кандидат. Опитът му във футбола и в света на търговията го правят изключително добре подготвен да води еволюцията на Манчестър Сити“

Самият Сориано казва: „Радвам се, че приемам позицията изпълнителен директор на Манчестър Сити. Визията на собственика, заедно с ангажираността му и тези на председателя и на целия борд, правят тази възможност много привлекателна“

„Клубът има невероятен потенциал, който да бъде развит както на терена, така и извън него“

По време на престоя си в Барселона Сориано успя да стабилизира нещата, като пое отбора с приходи от 123 милиона евро и загуба от 73 милиона и го остави с приходи от 308 милиона евро и на печалба.

Той подписа и някои от най-големите рекламни и медийни договори в индустрията.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »