Dow Chemical и Aramco подписаха споразумението за завода за 20 милиарда долара

10 октомври 2011 - 11:14 |   Прочетена (555) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Dow Chemical и саудитската Saudi Arabian Oil Co, по-известна като Aramco, съобщиха, че са подписали споразумение, което ускорява плановете им за построяването на един от най-големите химични заводи в Саудитска Арабия. Комплексът за 20 милиарда долара се очаква да започне производство през 2015.

Двете компании се договориха да създадат съвместно предприятие, наречено Sadara Chemical Co., което ще притежава завода, строящ се в пустинното кралство. Компаниите изчисляват, че заводът ще генерира годишни приходи от 10 милиарда долара в първите няколко години на операциите.

Dow и Saudi Aramco инвестират заедно 12 милиарда долара, а част от съвместната компания ще бъде продадена и на инвеститори, в IPO през 2013 или 2014. Комплексът, който ще включва 26 производствени съоръжения ще е най-голямото интегрирано химическо съоръжение строено някога наведнъж.

То ще произвежда химикали и пластмаса за енергийния, транспортния и потребителския сектори. Компаниите ще търсят клиентите си в бързоразвиващи се пазари, като Китай, Близкия Изток, Източна Европа и Африка.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »