ЧЕЗ ще подмени 230 км кабели на най-големия колектор в София до 2012г.

27 юли 2011 - 12:45 |   Прочетена (750) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Общо 230 километра кабели в най-големия колектор на територията на София – този по бул. „България”, ще бъдат подмени от ЧЕЗ до лятото на 2012 г.. Това съобщи директорът на дирекция „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Божидар Гатев, предаде Агенция „Фокус”.

Днес от ЧЕЗ обявиха, че ще инвестират близо 1 млн. лева в подмяната на 33 кабела 10kV с дължина 57 хил. метра от подстанция „Хиподрума” в София. Смяната на кабелите се налага, тъй като старите увредени заради системни престъпни посегателства.

 Ремонтът крие известни рискове, тъй като в района се намират доста сгради на институции, които трябва да бъдат захранени с електричество. Сигурността на захранването по време на ремонтите е намалена, обясни Гатев, но от компанията са се подготвили при евентуални аварийни ситуации да реагират незабавно.

 Освен кабелите в „Хиподрума”, ще бъдат сменени и 78 км в станция „Витоша” и

 95 км от подстанция „Красно село”. Ако от един линеем метър крадците на кабели са спечелили 2,5 лв., ние трябва да дадем 17 лв., за да възстановим този линеен метър, обясни Гатев. Според него това е един доста показателен факт.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »