Създателят на системата за контрол на дома She излиза на БФБ

07 март 2016 - 11:58 |   Прочетена (16488) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Българската компания за телекомуникации Allterco, създала иновативната система за контрол на дома - She и интелигентния детски часовник MyKi („Майки“ - бел. ред), планира листване на Българската фондова борса (БФБ), съобщава бизнес изданието Investor.bg, като се позовава на информация от трима независими източници.

Проспектът за първичното публично предлагане (initial public offering, или IPО) е внесен за разглеждане в Комисията за финансов надзор (КФН) в понеделник, коментират пред интернет изданието лица, запознати с процеса, но пожелали анонимност заради ранния етап на подготовката за излизане на борсата. Посредник по листването е "Карол".

Allterco е доставчик на мобилни услуги, опериращ на пазарите в Европа, Азия и Америка. За компанията работят над 90 служители в офисите й в България, Румъния, Македония, Сърбия, Косово, Унгария, Германия, Сингапур, Малайзия и САЩ. 

Клиенти на компанията са мобилни оператори, медийни компании, рекламни и медийни агенции, компании, предлагащи мобилни плащания, малки и средни предприятия, държавни агенции, банки и други финансови институции, производители на домашни уреди и хранителни стоки. Тя има уникална позиция в мобилната и развлекателната индустрия, като поставя акцент върху търговското и техническото обезпечаване на мобилни и развлекателни продукти и услуги. Изпълнителен директор на холдинга и основател е Димитър Димитров. 

Адресът на компанията в България е в София - бул. „България“ 109, бизнес център „Вертиго“, ет. 8.

She е първата високотехнологична система за автоматизация на дома, създадена от българска компания. Разработката ѝ интегрира сензори за осветеност, температура, влажност и чистота на въздуха, движение, интернет приемник, трансмитер за контрол над всички дистанционни управления, които работят с инфрачервени лъчи или радиочестотни вълни като телевизор, климатик, гаражна врата и други.

Системата за автоматизация на дома She спестява средства на потребителите за осветление и отопление, като работи както със стари, така и с нови уреди. Тя се използва чрез смартфон или таблет. Системата дава възможност за наблюдение и управление от всяка точка на света.

Друг от известните продукти на разработчика е MyKi – GSM/GPS часовник, който може да бъде контролиран, наблюдаван и настройван от всеки смартфон или таблет, както и през уеб браузер отвсякъде и по всяко време, и който се грижи за спокойствието на родителите. Джаджата поддържа и обаждания от и към номера, разрешени от родителите. Има и функции като крачкомер, разход на калории, изминато разстояние и качество на съня на детето. 

Allterco бе и единствената българска компания, която участва на тазгодишния конгрес Mobile World в Барселона. 

Allterco е холдинг, който обединява под шапката си няколко дружества, повечето от тях специализирани в технологичния сектор.

Една от компаниите от холдинга е "Теравойс", която осъществява SMS игри в сътрудничество с мобилните оператори. "Алтерко финанс" пък е специализирана в счетоводство. Allterco Robotics e производителят на She.
 
Според финансовия отчет на "Алтерко" за 2014 г. (последния наличен) компанията отчита приходи за 1,94 млн. лева. Печалбата е 740 хил. лева.   

В края на 2015 г. пред телевизия Блумбърг България Димитров коментира, че "България е прекрасен пазар за старт-ъп компании заради добрата цена на труда и данъците, но пазари трябва да се търсят извън страната". Една технологична компания може да пробие и на най-конкурентния пазар с гъвкавост, постоянство и бързина, убеден е той.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »