Щатската PureTech Health иска да набере 160 млн. долара от борсата в Лондон

26 май 2015 - 11:50 |   Прочетена (7272) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Базираната в Бостън PureTech Health планира да набере 160 милиона долара от листване на Лондонската фондова борса, с които ще финансира развойната си дейност, като очевидно гласува вот на доверие на британската технологична индустрия.

Ходът на щатската група идва след подобно намерение и от базираната в Калифорния Verseon, която обяви по-рано този месец, че ще търси 100 милиона долара от борсата в британската столица.

Сред високопрофилния борд на PureTech виждаме имена като бившия изпълнителен директор на Sanofi Крис Вибахер, бившият бос на Pearson Марджъри Скардино и Джон ЛаМатина, бивш шеф на изследователския екип на Pfizer.

Планирано е първичното публично предлагане на основния борд на лондонската борса да се състои през юни.

Групата специализира в изграждането на портфолио от научни и технологични продукти в здравния сектор, типично за академичния сектор и прилагането им в реалния бизнес.

Фокусът е основно върху прилагането на нови технологии в здравния сектор. Много традиционни технологични компании, като Google и Apple, вече инвестират в сектора, което носи нови възможности за сливането на различни подходи за лечение на пациентите.

„С ускоряването на научните открития и прилагането на нови и революционни технологии към науките за живота, вярваме, че здравната индустрия е на ръба на голяма трансформация” – казва изпълнителният директор Дафни Зохар.

PureTech в момента има 12 оперативни компании, активно разработващи технологии.

С приходите от качването на борсата, PureTech иска да приведе най-обещаващите си продукти на етап, при който да започнат да генерират приходи.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »