GoDaddy се качва на борсата, търси над 400 милиона долара от IPO-то

19 март 2015 - 17:22 |   Прочетена (1077) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Първичното публично предлагане на уеб хостинг компанията GoDaddy се очаква да оцени дружеството на 2.87 милиарда долара и идва във време, когато се наблюдава рязък спад в бройката на компаниите, които искат да излязат на борсите в САЩ.

IPO-пазарът има слаб старт на годината през 2015, за разлика от миналата година, когато от първични публични предлагания в страната бяха набрани 93 милиарда долара, най-големият обем от 2000 година.

Само две технологични компании се качиха на борсата тази година, включително доставчика на услуги за онлайн съхранение на данни Box Inc, чийто акции падат с 27% след януарския им дебют.

Но анализаторите очакват  GoDaddy, който хоства една пета от домейните по света, да се справи далеч по-добре от Box, предвид солидното търсене, което има за утвърдени имена с изградени парични потоци.

"GoDaddy е много по-опитна компания от Box," – казва Джо Шустър, основател на инвестиционната компания IPOX Schuster LLC.

GoDaddy предлага 22 милиона акции, клас А, като индикативният диапазон за тях е 17 – 19 долара. От тях компанията може да набере до 418 милиона долара, става ясно от подаденото днес регулаторно заявление.

Интернет домейн регистраторът, популярен сред по-широката аудитория с рекламите си с Даника Патрик по време на Супербоул, подаде за първи път заявление за качване на борсата през 2006, но по-късно го оттегли, мотивирайки се с неблагоприятните пазарни условия.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »