Вълната от IPO-та в Япония не спира и в края на годината

13 декември 2014 - 19:00 |   Прочетена (1668) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Декември се оказва натоварен месец за японската борса. 28-те първични публични предлагания от вчера до 26 декември ще означават, че общата бройка за 2014 нараства до 80, което е най-голямата бройка от 2007.

Повече от половината от компаниите ще се листват на пазара за малки, средни и високорастежни бизнеси, известен като TSE Mothers, изискванията за който бяха облекчени през март.

Вълната от листвания се оглавява от технологичните компании и подчертава вярата, че ралито на местната борса ще продължи, в навечерието на така важните за премиера Абе избори.

Въпреки че третата по големина икономика в света е в рецесия, безпрецедентното монетарно облекчаване, предприето от Абе доведе до скок от 141% в индекса за малките компании и открива пътя за нови листвания през 2015, сочат от Kabu.com Securities Co.

“Очаквам още първични публични предлагания догодина”, казва Цутому Ямада, пазарен анализатор на Kabu.com Securities.

„Бизнесът трябва да се качва на борсата, когато нещата са добре, а инвеститорите искат да вкарат парите си в компании, които ще растат. Интернет, биотехнологиите и роботиката предлагат свежи компании, млади и способни да привлекат вниманието”.

Компаниите, които излязоха на борсата до ноември на пазара Mothers имаха средна капитализация от 89 милиона долара при листването, като 74% от тях бяха дружества свързани с интернет, софтуер, роботика или биотехнологии.

За 11-те търговски дни до 26 декември на борсата ще излязат разработчикът на мобилни игри Gumi Inc., операторът на онлайн общност Kayac и мениджърът на здравно информация Medical Data Vision Co.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »