Смесено представяне на днешните борсови дебютанти в Лондон

12 март 2014 - 12:56 |   Прочетена (715) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Poundland се оказаха показателен пример за ентусиазма на британските инвеститори за акции на търговски вериги, след като акциите на дискаунтъра (б.р . търговска верига предлагаща стоки с намаления), отчетоха ръст от 20% при борсовия им дебют.

Веригата, чийто бизнес процъфтява, в условията на икономиите в британската икономика, повиши предлаганото количество с 25% и сложи цена за акциите си от 300 пенса, което е горния край на предварително оповестения ценови диапазон, предвид силното търсене. Акциите на компанията бяха презаписани 13 пъти, сочи източник на Файненшъл таймс.

Днес, по време на борсовия им дебют, те скочиха до 361 пенса, което дава на компанията капитализация от над 900 милиона лири.

Не така, обаче, стоят нещата с другия днешен борсов дебютант, търговската верига Pets at Home. Компанията, която предлага широка гама продукти за домашни любимци, включително самите домашни любимци, бе поставила цена от 245 пенса на акция за първичното си предлагане, което означава капитализация от над 1.2 милиарда лири.

Акциите на веригата, дял в която има фондът KKR, падат в ранната търговия до 234 пенса.

Независимият анализатор на сектора за търговия на дребно Ник Бъб коментира, че движението на цените при двете вериги подсказва, че инвеститорите виждат Pets at Home като „относително зряла и виждат повече потенциал при Poundland”.

Двете публични предлагания идват на фона на бум в листванията в Лондон. Акциите на друга верита, AO World, дебютираха със скок от 44% в първия ден на търговия.

Акциите на Кралските пощи също се радват на солидно търсене, като поскъпнаха с една трета спрямо цената им от IPO-то през октомври.

Досега от първични публични предлагания в Лондон през тази тодина компаниите са набрали около 3.7 милиарда долара, което е пет пъти повече от същия период на миналата година.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »